Skip to main content

De zeven leukste podcasts om te luisteren tijdens je wandeling

Tijdens het wandelen vind ik het soms wel eens fijn om een podcast aan te zetten. Het hoeft niet altijd, maar het kan goed zijn om even heel ergens anders aan te denken door middel van een podcast. Het kan een grappige, leerzame of gewoon een leuke podcast zijn die je aan het denken zet. Wil je weten welke podcasts ik vaak luister tijdens mijn wandelingen? Daar komen ze:

 1. The First 40 miles
  Een podcast dat je alle tips en tricks geeft op het gebied van jouw wandelavonturen. Dat is The First 40 miles! De presentatoren zijn niet per se experts op wandelgebied, maar ze nemen je mee in hun ervaringen en avonturen om steeds beter te worden op het gebied van wandelen, hiken en backpacken.
 2. TED Talks Daily
  Je hebt vast wel eens van TED talks gehoord. Op elke doordeweekse dag plaatsen zij een podcast over de laatste “talks”. Zo leer je elke dag iets nieuws en heb je stof tot nadenken over elk denkbaar onderwerp. Ik vind het vooral heel leerzaam.
 3. Omdenken podcast
  Tijdens Corona heb je misschien wel eens dagen gehad dat je in een negatieve spiraal terecht kwam. Naar buiten gaan en wandelen helpt je uit deze negatieve spiraal te komen, maar met deze podcast gaat het nog makkelijker. Misschien ken je het boek “Omdenken” ook wel en nu heb je er ook een podcast van! Omdenken gaat over hoe jij denkt en hoe je op een andere manier kan denken.
 4. Your inner glow
  Zelfbewustwording, geluk, dankbaarheid en self love. Een aantal woorden die in mij opkomen als ik naar deze podcast luister. Het is een hele interessante podcast die focust op ‘your inner glow’. Allerlei onderwerpen die je helpen bij het vinden van jezelf. Wellicht heel fijn als je zelf geïnteresseerd bent in het creëren van de beste versie van jezelf. Ik word er in ieder geval heel positief en zelfbewust van.
 5. De psychologie van succes
  Twee zeer interessante personen die wekelijks antwoord geven op alle vragen over geluk, mindset, persoonlijke ontwikkeling en andere uitdagingen in het leven. Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach bespreken dit allemaal in en van mijn favoriete podcasts: De Psychologie van Succes. Ik volg ze omdat ze interessante onderwerpen aansnijden waar ik echt iets aan heb. Zeker een aanrader!
 6. Leven zonder stress
  Door deze podcast wandel je met gemak een halfuur langer. Een druk leven leiden lijkt tegenwoordig heel normaal. Hoe meer je te doen hebt hoe beter. Hierdoor is iedereen gestrest. Lees mijn andere blog over “Mijn onbewuste keuze voor het wandelen”. Hierin vertel ik namelijk hoe ik begonnen ben met wandelen. Een van deze redenen was de stress die ik had door mijn werk. Luister naar “Leven Zonder Stress” waarin de presentator het gesprek aangaat over stress en prestatiedruk.

Echt Gebeurd
Een podcast met echt gebeurde verhalen. Daar kan ik echt van genieten. Je staat soms wel versteld van de verhalen en dat het dan echt is gebeurd. Het is elke keer een persoonlijk verhaal waar je echt helemaal in zit. De podcasts duren niet heel lang, maar er zijn er gelukkig genoeg om naar te luisteren.


You don`t have permission to comment here!