Skip to main content

Vijf tips over hoe je de leukste wandelroutes vindt

De leukste wandelroutes vinden, is soms lastig. Het kan een uitdaging zijn, omdat je niet precies weet waar je moet zoeken. Wil je liever naar de natuur of heb je liever een stad? Dit verschilt per persoon en daarom is het ook per persoon verschillende welke route je graag wilt wandelen. Waar vind je de leukste routes en hoe kan je die gemakkelijk vinden? Ik geef je graag een paar tips over hoe ik de leukste wandelroutes in Nederland vind.

 1. Gebruik apps
  Je hebt veel verschillende apps die je kunt gebruiken om leuke routes te vinden. Met diverse apps kom je op mooie plekken waar je anders misschien niet zou komen. Denk bijvoorbeeld aan Komoot of Wandelzapp. Ik heb ook een andere blog geschreven over de beste wandelapps. Kijk hier even naar en je vindt sowieso de perfecte app en de perfecte wandelroutes. Hierdoor omzeil je de populaire en drukke routes misschien wel en kom je op de mooiste en rustigste routes uit. Ideaal als je eens wat anders wilt dan wandelen door een drukke stad.

 2. Gebruik blogs
  Je leest waarschijnlijk mijn blog omdat je het lastig vindt om leuke wandelroutes te bedenken in jouw omgeving. Lees verschillende blogs om inspiratie op te doen over de verschillende routes die anderen ook hebben gelopen. Leg wat blogs naast elkaar en schrijf de routes op die je leuk lijken. Uiteraard kan je altijd je telefoon erbij pakken als je even niet meer weet welke route je wilde lopen. Geniet daarna lekker van de natuur en de omgeving zonder je telefoon in je hand.

 3. Gebruik je netwerk
  Wellicht wandelen je vrienden, collega’s, nichtjes of buurmannen ook wel vaak net als jij. Gebruik je netwerk om op originele en nieuwe wandelroutes te komen. Vertel wat vaker over jouw wandeling, want misschien zijn zij ook wel op zoek naar een nieuwe wandelroute. Leuk om ze te delen toch? Laat ook onder deze blog weten wat jouw favoriete wandelroute is. Misschien lopen wij hem wel een keer samen? 
 1. Stadswandelingen
  Corona heeft zo zijn voordelen gehad. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende stadswandelingen. Dit zijn wandelingen door een stad waarbij je langs allemaal horecagelegenheden loopt en geniet van lekkere hapjes en drankjes. Ideaal om de stad te leren kennen en om de horeca een handje te helpen. Je hebt per stad verschillende routes die specifieke highlights hebben. Superleuk om een keer te proberen. Zo leer je een stad echt kennen en kom je misschien ook op nieuwe routes uit. Welke stadswandeling heb jij al gedaan?
 1. Handige websites
  Gelukkig bestaat Google ook nog. Naast de apps, blogs, vrienden en stadswandelingen zijn er honderden websites met goede tips over wandelroutes. Lees de verschillende websites zoals van ANWB of Beversport waar je unieke routes vindt door heel Nederland. Google Maps zal je ook altijd een handje helpen bij het vinden van een leuke route. Zie je bijvoorbeeld een leuk meertje op Google Maps, stippel dan een route uit langs het meer en kies voor een leuk bankje voor een picknick. Geniet en ontdek jouw favoriete wandelroutes in Nederland.  

You don`t have permission to comment here!