Skip to main content

Wat neem je mee in je rugzak tijdens een wandeling?

Je besluit een lekkere lange wandeling te maken vandaag. Het gaat zeker langer dan twee uur duren en je vraagt je af wat je mee moet nemen. Wandelen is een heerlijke manier om te ontspannen, maar misschien maak jij je wel druk om wat er in je tas meegaat. Wat neem je mee en wat niet? Ik zal je wat tips geven over de spullen die je zeker wel mee moet nemen tijdens een wandeling.

1. Water
Wellicht spreekt het voor zich, maar soms wordt het nog wel eens vergeten. Neem genoeg water mee! Normaal gesproken moet je al 2 liter water drinken op een dag. Tijdens een wandeling beweeg je veel en verlies je ook veel vocht. Vergeet daarom niet af en toe een pauze in te lassen en wat water te drinken. Neem gerust 2 liter mee tijdens een wandeling.

2. Bescherming tegen de zon
Tijdens een mooie zomer mag zonnebrand niet ontbreken in je tas. Smeer je alvast in voordat je weggaat en neem een kleine fles mee, zodat je als het nodig is, nog een keer kunt insmeren. Vergeet niet je zonnebril mee te nemen. Een zonnebril beschermt je tegen de zon, maar ook tegen vliegjes en insecten.

3. Snacks
Neem tijdens de wandeling voldoende eten mee. Je kunt beter te veel meenemen dan te weinig. Je wilt niet dat je halverwege je wandeling enorme trek krijgt en niks meer in je tas hebt. Als je te weinig eet, verlies je ook je energie, waardoor je al sneller dan je op de planning had met je wandeling wilt of moet stoppen. Neem bijvoorbeeld een proteïne reep, een banaan, wat boterhammen en groente mee.

Tip: Lees ook mijn blog over welke gezonde snacks je kunt eten tijdens een wandeling.

4. Extra veters
Ik neem altijd een extra paar veters mee tijdens een wandeling. Mocht je veter het begeven dan heb je altijd een extra paar in je tas zitten voor het geval dat. Dit gaat geen reden zijn om je wandeling eerder te stoppen!

5. EHBO-setje
Een klein EHBO-setje weegt niks, is niet prijzig en is superhandig om te hebben tijdens een wandeling. Hier zitten altijd pleisters, verbandgaasjes en iets tegen muggenbulten of insectenbeten in. Eigenlijk alles wat je nodig zou kunnen hebben tijdens een wandeling, heb je dan makkelijk bij de hand.

6. Regenkleding
Begin je de wandeling in de stralende zon? Misschien gaat het wel regenen over een uurtje en dan ben je daar helemaal niet op gekleed. Mijn tip: Neem altijd een regenjasje of poncho mee tijdens een langere wandeling. Dit hoeft niet te veel ruimte in beslag te nemen en het weegt ook niets. Zo ben je altijd voorbereid op welke weersomstandigheid dan ook.

 

7. Telefoon
Vergeet je telefoon niet mee te nemen. Altijd handig als je de weg niet meer weet of überhaupt om bereikbaar te kunnen zijn. Zo nu en dan een story delen van de geweldige omgeving waar je nu loopt. Je telefoon is overal goed voor tijdens een fijne wandeling.


You don`t have permission to comment here!