Skip to main content

10x gezond eten tijdens de wandeling

Voordat je gaat wandelen kun je wel wat energie gebruiken. Een heerlijk ontbijtje of nog een even een banaan voordat de wandeling gaat beginnen. Op een lege maag wandelen vind ik zelf niet fijn en jij misschien ook niet. Het is belangrijk om voor je wandeling wat te eten, maar wist je dat het ook goed is om iets mee te nemen tijdens je wandeling? Wat kun je eten tijdens een wandeling? Daar geef ik je een aantal tips over.

 1. Banaan
  Een banaan meenemen op je wandeling is harstikke makkelijk en super voedzaam. Je hebt namelijk koolhydraten nodig, want je bent sportief bezig. De koolhydraten in fruit worden langzaam door je lichaam opgenomen waardoor je langer energie hebt. Andere voordelen van het eten van een banaan zijn:
  - Het geeft veel energie;
  - Ze leveren verschillende mineralen zoals kalium en magnesium
  - Je zit er lang vol van;
  - Je hebt geen last van energiedips.
 1. Avocado
  Als je denkt aan het een gezonde snack voor tijdens een wandeling, denk je misschien niet gelijk aan een avocado. Maar wist je dat deze vrucht heel veel gezonde voedingsstoffen, vetten en vezels bevat? Snijd hem voor je wandeling in stukjes en neem hem mee in een hersluitbare zak of een bakje. Echt een aanrader om mee te nemen als gezonde snack.

 2. Snackgroenten
  Als je lekkere trek hebt tijdens een wandeling dan is een bakje met komkommertjes en snacktomaatjes altijd een gezonde en goede keuze. Je krijgt een kleine hoeveelheid water binnen, maar ook veel mineralen, vezels en vitamines. Een leuke bijkomstigheid bij het eten van deze gekleurde groentes.

 3. Energiereep
  Ik vind het zelf heel leuk om een eigen energiereep te maken met havermout, nootjes en zaden. Op deze manier weet je altijd wat er in je reep zit en wat je binnenkrijgt. Natuurlijk kun je ook voor de energierepen van de supermarkt gaan, want daar is ook niks mis mee. Een energiereep zegt eigenlijk al wat het is. Een reep waar je energie van krijgt. Makkelijk om mee te nemen en verkrijgbaar in veel verschillende smaken. Wat is jouw favoriete energiereep? Laat het weten in een opmerking hieronder.

 4. Krentenbol
  Koolhydraten zijn tijdens een inspanning of activiteit zoals een wandeling erg belangrijk. Het is de leverancier van je energie. Een voorbeeld van een geschikte koolhydraatrijke snack is een lekkere krentenbol. Een krentenbol is een gemakkelijke snack om mee te nemen.
 5. Noten
  Wat zijn jouw favoriete noten? Ik neem het liefst amandelen mee. Noten bevatten veel eiwitten en vetten. Als je een zakje vol nootjes meeneemt, kies dan wel de ongebrande noten met gezonde aminozuren. Een aantal voordelen van het eten van noten zijn:
  - Noten hebben ontstekingsremmende eigenschappen;
  - De vezels in noten bevorderen gezonde darmen;
  - Noten zijn goed voor je hart.

 6. Smoothie
  Een smoothie is een heerlijk en voedzaam tussendoortje voor tijdens je wandeling. Maak een gevulde smoothie met bijvoorbeeld spinazie, banaan, bosbessen en wat yoghurt. Gemakkelijk om mee te nemen in een afsluitbare beker en je zit goed vol na een lekkere smoothie. Precies wat je nodig hebt tijdens een flinke wandeling.
 1. Bruine boterham
  Een lekkere bruine boterham met kaas is een goede snack voor tijdens een wandeling. Het is niet heel licht verteerbaar, maar de zaadjes, de koolhydraten, vezels en de lekkere kaas zijn wel ingrediënten die je lichaam nodig heeft tijdens een sportieve wandeling. Het is ook nog eens heel makkelijk om mee te nemen in je tas. Voor hoeveel boterhammen ga jij?
 1. Rijstwafels
  Rijstwafels vallen niet zwaar en ze zijn gemakkelijk te combineren met bijvoorbeeld een plakje kaas of kipfilet. Het is licht verteerbaar en ze bevatten goede koolhydraten die je zeker nodig hebt tijdens een wandeling. Handig en lekker!
 1. Hardgekookt eitje
  Wist je dat eieren goed voor je zijn als je spierpijn hebt? Ze zijn goed voor het opbouwen en herstellen van spieren. Je krijgt niet gelijk veel calorieën binnen, maar je hebt wel gelijk het gevoel alsof je vol zit. Een voedzame en heerlijke snack voor tijdens een wandeling. Pas wel op met inpakken en het in je tas leggen. Je wilt geen geplet ei in je tas hebben halverwege je wandeling.

You don`t have permission to comment here!