Skip to main content

De vier leukste wandelroutes in Amsterdam

Even heerlijk tijd voor jezelf. In een drukke stad als Amsterdam verwacht je misschien niet dat je ook nog de natuur in kunt. Lekker wandelen met de hond of met een vriendin kan namelijk gewoon in de natuurgebieden van Amsterdam. Denk bijvoorbeeld aan het Vondelpark en het Amsterdamse Bos. Wil je weten welke wandelroutes ik het leukste vind in de buurt van Amsterdam? Lees dan snel verder!  

 1. Vondelpark
  Het Vondelpark is natuurlijk super bekend in Amsterdam. Het park staat ook op de monumentenlijst. Je kunt er eigenlijk niet omheen, want het park ligt midden in de stad. Het is een groene oase van ongeveer 45 hectare en het is daarmee het grootste stadspark van Amsterdam. Ik ben er regelmatig te vinden en dan vooral op de tijden dat het niet heel druk is. Doe lekker een rondje Vondelpark en combineer het bijvoorbeeld met een bezoek aan het beroemdste museum in Nederland: Het Rijksmuseum!
 2. Prinsengracht – Westerkerk und Anne Frank
  Voor de wandelaars die graag een wat langer rondje maken, is er ook een mooie wandeling vanuit De Pijp. Kan jij 16 kilometer aan? Het is in ieder geval een wandeling die het waard is. Zo kom je wat van Amsterdam en de geschiedenis te weten. Je begint bij De Pijp en vanaf hier loop je richting de Prinsengracht. Daarna ga je richting Westerkerk und Anne Frank. Kies zelf of je hier naar binnen gaat of niet. Vervolg je wandeling door naar de Keizersgracht te wandelen. Geniet van alle grachtjes om je heen. Loop richting het Amsterdams Station en vervolg je weg naar de Sint Antonie Sluis. Het Rembrandtplatz mag natuurlijk niet ontbreken in deze leuke route door Amsterdam. Je eindigt op het Treinstation van De Pijp, maar je kunt uiteraard ook ergens anders eindigen.
 3. Het Amsterdamse Bos
  Naast het Vondelpark is ook het Amsterdamse Bos erg populair. Niet alleen voor Amsterdammers, maar ook voor toeristen. Wist je trouwens dat het Amsterdamse Bos 3x groter is dan Central Park in New York? Trek hier dus wat tijd voor uit. Ga lekker wandelen aan de rand van Amsterdam. Naast het wandelen kun je hier ook lekker gaan fietsen, naar de geitenboerderij of kano’s huren. Het bos is zo groot, dat je waarschijnlijk nooit 2x dezelfde route loopt. Ik geef je hier twee tips over de leukste routes door het Amsterdamse Bos:
  - Hooglanderwandeling (4, 6 of 9 km): vind je het net als ik leuk om af en toe een leuke Schotse Hooglanders tegen te komen? Dat kan met deze route. Start in het zuidelijke deel van het bos. Bekijk de interactieve plattegrond op de volgende website https://www.amsterdamsebos.nl. Hier zie je gelijk welke route ik bedoel!
  - Oude Polderwandeling (7km): je krijgt tijdens deze wandeling een beetje het idee hoe het polderlandschap er vroeger uitzag. Ik vind het zelf een hele indrukwekkende wandeling om te doen.
 4. Paleis op de Dam – Oudezijds Kolk
  Deze route begint bij Paleis op de Dam. Dit is een paleis in de binnenstad van Amsterdam. Het paleis wordt gebruikt door het Koninklijk Huis als ontvangstpaleis. Een leuk begin van een interessante, mooie route in Amsterdam. Ga nadat je genoten hebt van het mooie paleis naar Oudezijds Achterburgwal. Dit maakt nog deel uit van de middeleeuwse stad en het vormde ooit de oostelijke grens van Amsterdam. Ik vond het leuk om hier even bij stil te staan. Ga hierna langst de Oudezijds Kolk en vervolg je weg naar Reguliersgracht. Dit is een gracht die de Herengracht verbindt met de Lijnbaansgracht. De Amstel mag uiteraard niet ontbreken in deze route. Loop lekker langs het water en geniet van de buitenlucht, de kleuren, de geuren en de mensen om je heen. Ga via de Magere Brug naar Walter Süskindbrug en door naar de Nieuwmarkt - De Waag. Hier eindigt de route, maar kies er zelf voor om nog lekker ergens een drankje te doen. Je bent immers niet voor niets in dit gezellige stukje Amsterdam!

Amsterdam


You don`t have permission to comment here!