Skip to main content

De vijf beste wandelapps

Neem jij je telefoon mee tijdens een wandeling? Wel zo handig om af en toe een leuke foto te maken, muziek te luisteren, de weg op te zoeken of je vriendin te appen hoe ver je bent naar dat gezellige koffietentje. Ik raad je ook aan om af en toe je telefoon thuis te laten. Even niks aan je hoofd en genieten van de omgeving zonder afleiding. Als je dan toch je telefoon meeneemt, maak dan gebruik van de 5 beste apps tijdens je wandelingen.

 1. Wandelzapp
  Een veelgebruikte app in de wandelwereld is Wandelzapp. Wil je graag een nieuwe, leuke route wandelen, maar heb je geen inspiratie? Op de Wandelzapp app staan meer dan 800 gevarieerde routes door heel Nederland. Het zijn verschillende routes tussen de 4 en 26 kilometer per route. Op de website van wandelzoekpagina kun je de app downloaden en meer informatie opzoeken. De eerste route is gratis en daarna kan je kiezen om per route te betalen of om een abonnement af te sluiten voor een jaar.
 1. BeleefRoutes
  Heb je wel eens een Stadswandeling gemaakt? Dan krijg je een leuke route door een stad om een stad echt te leren kennen. Je krijg onderweg allemaal leuke weetjes, informatie over de stad of over de natuur en vragen die je onderweg aan elkaar kunt stellen. BeleefRoutes heeft niet alleen mooie, unieke wandelroutes in de app staan, maar je krijgt ook hier leuke weetjes over de stad en veel extra’s zoals spelletjes en informatie. Het is iets persoonlijker dan Wandelzapp, maar er zijn wel minder routes beschikbaar. De app is geheel gratis en de meeste routes hierop ook. Zoek voor meer informatie op beleefroutes.nl. 
 1. Natuur in Nederland
  Ken je het boek Natuur in Nederland? Daar is nu ook een app van gemaakt! Natuur moet je leren waarderen en dat doe je door dit boek en door de gelijknamige app. Het Nederlandse landschap is prachtig en via deze app word je meegenomen langs de 10 kenmerkende gebieden in het Nederlandse landschap. Je krijgt niet alleen een route mee, maar ook heel veel informatie over het landschap en de natuur waar je je op dat moment bevindt. Ga naar de website van Natuurinnederland voor meer informatie en voor het downloaden van de gratis app. Ik gebruik vooral deze app veel om meer over de natuur te weten te komen. Verwacht vooral routes van 3 tot 15 kilometer in deze app.

  Tip: Lees mijn andere blog over de 7 mooiste steden in Nederland om te wandelen 
 1. App Wandelen

Een hele bekende wandelapp is de app Wandelen. Het is een gebruiksvriendelijke app met meer dan honderden verschillende routes door heel Nederland en België. De routes zijn allemaal heel verschillend. Denk bijvoorbeeld aan een leuke route door een stad, natuurwandelingen en verschillende wandelevenementen. De app is gratis, maar je kunt hem wel uitbreiden voor een kleine vergoeding.

 1. Vitens Wandelapp
  Een andere gratis wandelapp die sowieso in mijn top 5 staat is de Vitens Wandelapp. Waterbedrijf Vitens heeft een app ontwikkeld waarbij je langs de mooiste natuur- en waterwingebieden in Nederland wandelt. Ben je net als ik geïnteresseerd in de prachtige natuur en interessante wandelroutes langs stadsparken en zandduinen? Kies dan voor de Vitens Wandelapp. Het is een gemakkelijke app om te gebruiken, maar er staan helaas nog niet heel veel routes op. Maak gerust gebruik van meerdere wandelapps en laat ook een berichtje achter over wat je van de verschillende apps vindt.

You don`t have permission to comment here!