Skip to main content

De zeven mooiste steden in Nederland voor een wandeling

Nederland heeft heel veel mooie steden. Mijn favoriet is natuurlijk Alphen aan den Rijn. Uit een onderzoek blijkt dat Amsterdam op nummer 1 staat van leukste steden in Nederland. Gelukkig zijn er nog heel veel andere steden waar je heen kunt gaan voor een weekendje weg, een dagje shoppen of een heerlijke wandeling. Wat is nu een betere manier om een stad te verkennen dan een wandeling erdoorheen? Lees hieronder wat mijn 8 favoriete steden zijn in Nederland voor een heerlijke wandeling.

 1. Haarlem
  Haarlem is de hoofdstad van Noord-Holland. Het heeft een heel mooi centrum en is perfect om een dagje doorheen te wandelen of om te shoppen. Het centrum is een plaatje om te zien en er zijn veel leuke winkels, restaurants en kleine zaakjes. Naast het centrum zijn er ook andere leuke wandelroutes in de buurt van Haarlem. Ga bijvoorbeeld naar:
  - Haarlemmerhout; dit is het oudste stadsbos van Nederland.
  - Veerplas Haarlem; wandel langs de oude Veereplas en de Veerpolder.
  - Haarlemmermeerse bos.
 2. Den haag
  Den Haag is de mooie stad achter de Duinen. Een mooie, gezellige stad en dichtbij de duinen en het strand. Begin je met een wandeling door Den Haag, vergeet dan niet het Binnenhof, het Gemeentemuseum, Paleis Noordeinde en de leuke winkelstraatjes. Dichtbij Den Haag vind je Scheveningen. Het strand van Scheveningen is het hele jaar door genieten. Loop jij net als ik ook graag op het strand of op de boulevard? Dat kan perfect op Scheveningen.

  Tip: loop helemaal naar het einde van De Pier voor een fantastisch uitzicht!

  Naast het centrum en het strand zijn er nog een aantal leuke routes in Den Haag. Doe een rondje:
  - Haagse Bos;
  - Zuiderpark:
  - Scheveningse Bosjes
  - Beoordenhout
 3. Leiden
  Leiden heeft een overvloed aan bezienswaardigheden. De Sleutelstad heeft namelijk een heel sfeervol en gezellig centrum, maar ook prachtige grachten en pandjes. Het is een echte studentenstad met een geweldige sfeer. Leer leiden echt kennen door een van de vele stadswandelingen die je kunt doen. Kies voor een route langs de 35 hofjes van Leiden of kies voor een wandeling langs de grachtjes. Bij elke wandeling zie je weer een ander stukje van Leiden. Wat is jouw favoriete wandeling in deze bijzondere, sfeervolle stad?
 4. Zwolle
  Zwolle heeft een hele mooie historische binnenstad. Gevuld met diverse, leuke winkels, goede restaurants en culturele bezienswaardigheden. Naast al deze leuke activiteiten is Zwolle ook een perfecte stad voor een prachtige wandeling. Kies bijvoorbeeld voor:
  - Herman Brood wandelroute; maak kennis met de kleurrijke artistieke ontwikkeling van Herman Brood. Dit is namelijk overal in de stad te zien. Start op het Grote Kerkplein en ontdek alle Herman Brood onderdelen van de stad.
  - Engelse Werk natuurlijkwandeling; wil je liever in de natuur wandelen dan in de stad? Ga dan naar het grootste en mooiste park van Zwolle. Deze wandeling kan je ook doen met een gids die wat vertelt over de natuur en de geschiedenis van deze plek.
 5. Deventer
  Deventer is een bijzondere stad om doorheen te wandelen. De stad ligt aan de IJssel waardoor je een fantastisch uitzicht hebt als je hier aan het wandelen bent. Geniet van de mooie kerken en pleintjes in de binnenstad en loop gemakkelijk naar het water. Natuur in Deventer? Dat is er natuurlijk ook:
  - Wandelgebied Vogeleiland;
  - Wandelgebied Hassinkbos;
  - Sallandpad.
 6. Delft
  Delft heeft altijd een plekje in mijn hart. Het is een stad die wel eens wordt overgeslagen als je denkt aan leuke steden in Nederland. Ik vind het een geweldige stad met heel veel sfeer, leuke winkeltjes, mooie plaatsen om te wandelen en tal van leuke restaurants en lunchtentjes. Zo kun je een heerlijke wandeling onderbreken met een lekkere cappuccino of etentje bij de Italiaan.
 7. Amsterdam
  Amsterdam is een van de leukste steden of misschien wel de leukste stad van Nederland. Het is natuurlijk onze hoofdstad en er zijn super veel bezienswaardigheden. Ik heb wel eens een Stadswandeling gedaan in Amsterdam en dan zie je allerlei verschillende delen van Amsterdam. Je loopt van restaurantje naar restaurantje voor een take away en ontdekt zo alle parels van Amsterdam. Het is een perfecte manier om een stad te leren kennen, vind ik zelf. In mijn andere blog over Amsterdam lees je wat de leukste routes zijn in en rondom Amsterdam. Laat weten wat je van deze tips vindt en laat natuurlijk een reactie achter als je zelf nog leuke tips hebt over Amsterdam!

 


You don`t have permission to comment here!