Skip to main content

De beste wandelschoenen voor mannen

Wanneer je voor het eerst gaat wandelen is het goed om te kijken naar welke schoenen je aan gaat doen. Op hardloopschoenen of fitnessschoenen kun je de eerste keren wel wandelen, maar kijk hierna goed naar de juiste wandelschoenen. Voor mannen en vrouwen zijn er verschillende criteria voor de juiste wandelschoenen. Ik geef je graag een doordachte selectie van de beste wandelschoenen voor mannen.

  1. Lowa Renegade Mid GTX
    Deze herenwandelschoenen bieden stabiliteit en veel grip. Dit is precies wat je nodig hebt als je op een uitdagender terrein wilt wandelen zoals in de bergen. Ze zijn sneldrogend en waterbestendig dus het zijn fijne schoenen om te dragen op natte dagen. Dit zijn allround schoenen als je actief en avontuurlijk bent. Voor de vrouwen onder ons, deze schoenen zijn ook voor dames te bestellen.

  2. Lowa Innox EVO GTX Lo
    De Lowa Innox EVO GTX Lo is heel licht, maar heeft een hele goede zool. Een stevige, soepele schoen met veel grip. Deze wandelschoenen zijn gemaakt van kunststof, maar ze zijn wel waterdicht. Let op, het zijn geen bergschoenen, doordat het onvoldoende ondersteuning biedt hiervoor en door de lichte stof zijn ze ook beter voor de zomermaanden dan de wintermaanden.

    Tip: Lees ook mijn andere blog over de meest voorkomende voetproblemen en de oplossingen hiervoor.

  3. Meindl Matrei GTX Comfort Fit
    De Meindl Matrei GTX Comfort Fit is een hele fijne halfhoge wandelschoen. De perfecte allrounder. Deze wandelschoenen zijn gemaakt van nubuckleer in combinatie met suède en ze zijn door de Gore-Tex voering geschikt voor regenachtige en warme dagen. Wil je graag wandelen door de bossen, in de bergen of gewoon in het park om de hoek? Deze schoenen zijn overal voor bestemd. De binnenkant van de schoen is namelijk gemaakt van memory foam, waardoor het zich aanpast aan jouw voeten. Ideaal voor alle gelegenheden!

  4. The North Face Hedgehog Hike Snowboots
    Deze Hedgehog Hike-boots zijn de perfecte wandelschoenen voor winterwandelingen. Ze zijn waterdicht en ademend. De bovenzijde van deze schoen bestaat uit geolied leer met DryVent-technologie. Je kunt dus uren door de sneeuw lopen, maar je voeten blijven lekker warm en droog. Dat is precies wat je nodig hebt voor een heerlijke, lange wandeling. Het enige nadeel van deze stevige wandelschoenen is dat ze wel iets zwaarder zijn dan de gemiddelde wandelschoenen.

  5. Danner Mountain 600
    Een elegante wandelschoen die je voldoende grip en stevigheid biedt? Dat is de Danner Mountain 600. Je ziet niet vaak meer zulke elegante, oldskool wandelschoenen. Ze zijn lekker licht, maar bieden wel de juiste comfort en grip. Het leer is waterdicht gemaakt en gaat heel lang mee. Net als de Vibram zolen die voor een hele goede demping zorgen. Al met al zijn dit perfecte schoenen voor verschillende klimaten.

Meindl Lugano Comfort Fit
De Meindl Lugano Comfort Fit zijn gemaakt van nubuckleer en ze zijn heel erg stevig, ademend en stijlvol. Heb je brede voeten? Door de extra brede leest zijn ze zeer geschikt voor brede voeten. Door de leren voering en de kurken zool blijven je voeten koel en krijg je geen zweetvoeten. Ideaal als je lange afstanden wilt wandelen. Met deze lage wandelschoenen heb je wel minder enkelsteun dan bij hoge wandelschoenen, waardoor ze minder ideaal zijn voor als je in de bergen wilt gaan wandelen. Let op: het materiaal is niet waterdicht!


You don`t have permission to comment here!